Scheenen – Recepten & Zo

Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 600 gram varkenslende
  • 1 ei
  • 100 gram maizena
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, in stukken van 2 cm gesneden
  • 150 gram chinees tafelzuur
  • 250 gram heldere rijstazijn
  • 80 ml tomatenketchup
  • 300 gram suiker
  • olie om in te frituren

Bereiding

  1. Snijd het vlees in dobbelsteentjes en doe het samen met het ei, 75 gram maizena en 2 theelepels water in een kom en roer goed door.
  2. Verhit een wok op hoog vuur, voeg olie toe en laat deze heet worden.
  3. Roerbak de ui 1 minuut, voeg daarna paprika en lente-ui toe en roerbak nogmaals 1 minuut. Schep het tafelzuur er door en voeg rijstazijn, tomatenketchup en suiker toe en oer op laag vuur totdat de suiker is opgelost.
  4. Breng aan de kook en laat nog 3 minuten door pruttelen.
  5. leng de resterende maizena aan met 75 ml. water en schenk dit papje bij de saus om te binden. Zet het sausje apart.
  6. Vul de wok voor een kwart met olie en verhit deze tot 180 °C.
  7. Bak het vlees in porties goudbruin en krokant.
  8. Voeg het vlees toe aan de saus, roer goed om en verwarm tot de saus borrelt.
https://recepten.scheenen.nl/zoetzuur-varkensvlees/