Scheenen – Recepten & Zo

Vis met gele bonensaus

Vis met gele bonensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 0.75 - 1 kg vis. Bijvoorbeeld zeebaars
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • olie om te frituren
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijn gehakt
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 2 eetlepels gele bonensaus
  • 100 ml. bouillon (kip of vlees)
  • 0.5 theelepel sesamolie

Bereiding

  1. Maak de vis schoon, verwijder de ingewanden en de kieuwen en verwijder de schubben.
  2. Maak aan weerszijden van de vis om de 2 centimeter tot aan de graat inkepingen.
  3. Leg de vis in een lage schaal en voeg de lichte sojasaus en de rijstwijn toe en laat 10-15 minuten marineren. Giet af en vang de marinade op.
  4. Vul een wok voor ongeveer een kwart met olie en verhit die tot ongeveer 190°C. Laat de vis voorzichtig in de olie zakken en buig de rop zodat de inkepingen open gaan staan.
  5. Bak de vis in 5 minuten goudbruin.
  6. Laat de vis op keukenpapier uitlekken en hou de vis daarna in een warme oven warm. Laat ongeveer 1,5 eetlepel olie in de wok.
  7. Verhit de olie op hoog vuur en voeg gember, lente-ui, suiker, donkere sojasaus, gele bonensaus en de marinade toe,
  8. Verwarm dit kort en voeg de bouillon toe.
  9. Breng aan de kook en voeg de vis toe.
  10. Kook 4-5 minuten en houd de vis nat en keer na ongeveer 2 minuten.
  11. Haal de vis uit de wok en besprenkel de vis met de sesamolie. Serveer de vis met de saus er overheen.
https://recepten.scheenen.nl/vis-met-gele-bonensaus-2/