Scheenen – Recepten & Zo

Varkensfilet met groentencurry en pinda’s

Varkensfilet met groentencurry en pinda's

Aantal personen: 4

Varkensfilet met groentencurry en pinda's

Ingrediënten

  • 5 eetl. arachide- of wokolie
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 zakje nasi- of bamikruiden, geweld
  • 1 ui, in partjes
  • 250 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 1 groene paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 1 courgette, in plakken
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • 4 varkensfilet lapjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 125 gram ongezouten pinda’s, grof gehakt

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit hierin de sambal oelek, kerriepoeder en gewelde kruiden. Roerbak de ui, sperziebonen en paprika 3 minuten mee.
  2. Voeg courgette, kokosmelk en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  3. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  4. Verhit de rest van de olie en bak hierin het vlees goudbruin.
  5. Voeg een klein scheutje water toe en gaar het vlees in 3-4 minuten.
  6. Rooster de pinda’s in een droge hete koekenpan.
  7. Serveer de curry bij het vlees en strooi de pinda's erover.
https://recepten.scheenen.nl/varkensfilet-met-groentencurry-en-pindas/