Varkensfilet met groentencurry en pinda’s
Varkensfilet met groentencurry en pinda's
Ingrediënten
- 5 eetl. arachide- of wokolie
- 1 theel. sambal oelek
- 2 theel. kerriepoeder
- 1 zakje nasi- of bamikruiden, geweld
- 1 ui, in partjes
- 250 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
- 1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen
- 1 groene paprika, zonder zaadjes, in repen
- 1 gele paprika, zonder zaadjes, in repen
- 1 courgette, in plakken
- 200 ml kokosmelk
- 250 ml groente- of kruidenbouillon (van tablet)
- 4 varkensfilet lapjes
- zout
- versgemalen peper
- 125 gram ongezouten pinda’s, grof gehakt
Bereiding
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit hierin de sambal oelek, kerriepoeder en gewelde kruiden. Roerbak de ui, sperziebonen en paprika 3 minuten mee.
- Voeg courgette, kokosmelk en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de rest van de olie en bak hierin het vlees goudbruin.
- Voeg een klein scheutje water toe en gaar het vlees in 3-4 minuten.
- Rooster de pinda’s in een droge hete koekenpan.
- Serveer de curry bij het vlees en strooi de pinda's erover.
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl