Scheenen – Recepten & Zo

Tomaten-ei soep

Automatische concepten

Aantal personen: 4

Traditionele Chinese soep die in veel varianten kan worden klaar gemaakt.

Ingrediënten

  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel gemalen witte peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 stevige tomaten, in partjes gesneden
  • 1 groot ei
  • 1 lente-ui, in fijne stukjes gesneden voor de garnering

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Voeg gember, sojasaus, sesamolie, suiker, witte peper en zout toe.
  3. Voeg de tomaten toe en kook gedurende 2 - 3 minuten.
  4. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  5. In een klein kommetje het ei luchtig kloppen.
  6. Giet het ei langzaam en al roerende toe aan de soep. Het ei zal onmiddellijk stollen en lange slierten vormen.
  7. Zet de warmtebron meteen uit om te voorkomen dat het ei overkookt.
  8. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de lente-ui.
https://recepten.scheenen.nl/tomaten-ei-soep/