Tomaten-ei soep
Automatische concepten
Traditionele Chinese soep die in veel varianten kan worden klaar gemaakt.
Ingrediënten
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 2 theelepels geraspte verse gember
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel gemalen witte peper
- 1 theelepel zout
- 2 stevige tomaten, in partjes gesneden
- 1 groot ei
- 1 lente-ui, in fijne stukjes gesneden voor de garnering
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook.
- Voeg gember, sojasaus, sesamolie, suiker, witte peper en zout toe.
- Voeg de tomaten toe en kook gedurende 2 - 3 minuten.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- In een klein kommetje het ei luchtig kloppen.
- Giet het ei langzaam en al roerende toe aan de soep. Het ei zal onmiddellijk stollen en lange slierten vormen.
- Zet de warmtebron meteen uit om te voorkomen dat het ei overkookt.
- Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de lente-ui.
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl