Scheenen – Recepten & Zo

Tomaten-ei soep

Tomaten-ei soep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 250 gram rijpe, stevige tomaten
  • 2 eieren
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 liter bouillon (groenten, kippen of vlees)
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel maizena

Bereiding

  1. Kerf een kruis in de onderkant van de tomaten en leg ze ongeveer 20 seconden in kokend water, Giet af en ontvel ze beginnende aan de onderkant.
  2. Snijd de tomaten in plakken of in dunne parten en ontdoe ze van kun kroontje.
  3. Klop de eieren met een beetje zout en een paar stukjes lente-ui.
  4. Verhit een wok op hoog vuur, voeg de olie toe en laat deze gloeiend heet worden.
  5. Roerbak de lente-ui enkele seconden om de olie op smaak te brengen.
  6. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  7. Voeg de tomaten toe en breng weer aan de kook.
  8. Voeg de sojasaus toe en roer langzaam de geklopte eieren erdoor. Breng aan de kook.
  9. Leng de maizena aan met een scheutje water aan tot een papje en voeg dit aan de soep toe om heb te binden.
https://recepten.scheenen.nl/tomaten-ei-soep-2/