Scheenen – Recepten & Zo

Sperziebonen – Szechuan style

Automatische concepten

Aantal personen: 4

Pittige sperziebonen uit Szechuan. Serveer ze met rijst en met een ander recept uti Szechuan. Bijvoorbeeld de garnalen Szechuan style.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels grof gesneden knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 3 eetlepels fijngesneden bosui
  • 1½ eetlepel bonenpasta met chili
  • 2 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel water

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten gaar. Laat vervolgens goed uitlekken.
  2. Verhit op hoog vuur de olie in een wok. Voeg de knoflook, gemberwortel en bosui toe en roerbak ca. 30 seconden.
  3. Voeg de bonenpasta, rijstwijn, ketjap, suiker en water toen en roerbak 30 seconden.
  4. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en schep ze om tot ze rondom met het kruidenmengsel zijn bedekt. Serveer direct.
https://recepten.scheenen.nl/sperziebonen-szechuan-style/