Scheenen – Recepten & Zo

Romige doperwtensoep

Romige doperwtensoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 400 ml groentebouillon
  • 250 g doperwten (diepvries)
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 takjes munt
  • 75 g zachte geitenkaas (bijvoorbeeld feta)

Bereiding

  1. Breng in een pan de groentebouillon aan de kook, voeg de doperwten toe en kook ze ca. 3 minuten.
  2. Pureer en zeef de soep (wij gebruiken hiervoor de passe vite).
  3. Verwarm de soep opnieuw, roer de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  4. Scheur de muntblaadjes in stukjes. Snijd de geitenkaas in stukjes. Schep de soep in kommen en verdeel de stukjes geitenkaas en gescheurde muntblaasjes erover.
https://recepten.scheenen.nl/romige-doperwtensoep/