Roergebakken koolrabi
Roergebakken koolrabi
Ingrediënten
- 1 koolrabi
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1/2 rode paprika
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl sambal
- 1 tl ketoembar
- zout,
- zwarte peper(molen)
- 2 el ketjeap manis
- 1 el roerbakolie
Bereiding
- Koolrabi schillen en in blokjes snijden.
- In de wok olie verwarmen.
- Ondertussen uitje fijnsnipperen en in de wok doen.
- Knoflook kneuzen en fijnhakken en toevoegen in de wok.
- De koolrabi toevoegen en de specerijen en sambal en ca 3 min alle roerbakken, vuur matig zetten. De 1/2 paprika in stukjes snijden en toevoegen, vuur weer wat hoger en kort meebakken, warmtebron weer even wat temperen.
- De tomaat snijden toevoegen met de ketjap. alles nog zo'n 5 tot 10 min laten pruttelen.
- Ik hou van groente met een bite. Wil je het wat gaarder dan moet het iets langer f je kookt de koolrabi van de voren al kort aan.
Voorbereiding
Bereidingswijze
Notities
Lekker bij witte rijst
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl