Scheenen – Recepten & Zo

Roergebakken koolrabi

Roergebakken koolrabi

Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode paprika
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl sambal
  • 1 tl ketoembar
  • zout,
  • zwarte peper(molen)
  • 2 el ketjeap manis
  • 1 el roerbakolie

Bereiding

    Voorbereiding
  1. Koolrabi schillen en in blokjes snijden.
  2. Bereidingswijze
  3. In de wok olie verwarmen.
  4. Ondertussen uitje fijnsnipperen en in de wok doen.
  5. Knoflook kneuzen en fijnhakken en toevoegen in de wok.
  6. De koolrabi toevoegen en de specerijen en sambal en ca 3 min alle roerbakken, vuur matig zetten. De 1/2 paprika in stukjes snijden en toevoegen, vuur weer wat hoger en kort meebakken, warmtebron weer even wat temperen.
  7. De tomaat snijden toevoegen met de ketjap. alles nog zo'n 5 tot 10 min laten pruttelen.
  8. Ik hou van groente met een bite. Wil je het wat gaarder dan moet het iets langer f je kookt de koolrabi van de voren al kort aan.

Notities

Lekker bij witte rijst

https://recepten.scheenen.nl/roergebakken-koolrabi/