Scheenen – Recepten & Zo

Roergebakken biefreepjes met sperciebonen en champignons

Roergebakken biefreepjes met sperziebonen en champignons

Aantal personen: 4

Roergebakken biefreepjes met sperzieboontjes en champignons. Serveren met witte rijst.

Ingrediënten

  • 250 gram sperciebonen
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
  • 300 gram biefreepjes
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 teenknoflook
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 250 milliliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel zoute sojasaus

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen en de prei schoon. Snijd de prei in ringen van 1 cm breed. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Verhit de zonnebloemolie in de wok.
  3. Roerbak de biefreepjes 2 minuten in de olie en schep ze uit de wok.
  4. Giet opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en voeg daar de sesamolie en knoflook uit de knijper aan toe. Doe de sperziebonen en sambal in de wok en bak deze ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg dan de preiringen en champignons toe, schep alle groenten goed om en giet de bouillon en sojasaus in de wok.
  6. Breng de bouillon aan de kook.
  7. Roer de biefreepjes door het knapperige groentemengsel en dien meteen op.
https://recepten.scheenen.nl/roergebakken-biefreepjes-met-sperciebonen-en-champignons/