Scheenen – Recepten & Zo

Pittige mie met biefstuk, paksoi en ketjap

Pittige mie met biefstuk, paksoi en ketjap

Bereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Lekker gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.
Ingrediënten
  • 300 gram mie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 300 gram biefstuk
  • 1 rode peper
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 paksoi
  • 200 ml. ketjap roerbaksaus
  • 1 bosui
Instructies
  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot het goudbruin is.
  3. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd hem in ringetjes.
  4. Snijd de biefstuk in kleine reepjes.
  5. Was de paksoi en snijd hem in repen.
  6. Verhit 4 eetlepels olie in de wok en roerbak de biefreepjes ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Schep ze uit de wok.
  7. Verhit opnieuw 2 eetlepels olie en fruit de rode peper ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Voeg de paksoi toe en roerbak al omscheppende nogmaals ongeveer 3 minuten.
  8. Voeg de ketjap roerbaksaus toe en verwarm nogmaals 2 minuten op laag vuur.
  9. Schep de biefreepjes en de mie er door en bak nogmaals 1 minuut.
  10. Verdeel het mengsel over vier kommen of borden.
  11. Bestrooi met de in ringetjes gesneden bosui en het sesamzaad.