Scheenen – Recepten & Zo

Pittige garnalen – Szechuan Style

Pittige garnalen - Szechuan Style

Aantal personen: 4

Deze pittige garnalen zijn goed te combineren met bijvoorbeeld de sperziebonen Szechuan Style

Ingrediënten

  • 1½ eetlepel olie
  • 2 theelepels geraspte gemberwortel
  • 1 eetlepel grof gesneden knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden bosui
  • 500 gram rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels bonenpasta met chili
  • 2 theelepels Chinese zwarte azijn (kan eventueel vervangen worden door balsamico azijn)
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels sesamolie

Bereiding

  1. Verhit op hoog vuur de olie in een wok. Voeg de knoflook, gemberwortel en bosui toe en roerbak ca. 20 seconden.
  2. Voeg de garnalen toe en roerbak ca. 1 minuut.
  3. Voeg de tomatenpuree, bonenpasta met chili, Chinese zwarte azijn, zout, peper en suiker toe en roerbak nog ca. 3 minuten op hoog vuur. Druppel de sesamolie over de garnalen en serveer direct.
https://recepten.scheenen.nl/pittige-garnalen-szechuan-style/