Scheenen – Recepten & Zo

Pikante zure soep

Pikante zure soep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 gedroogde Chinese paddenstoelen
  • 2 eetlepels gedroogd Judasoor
  • 100 gram mager varkensvlees, in smalle reepjes gesneden
  • 1 eetlepel maizena
  • 120 gram tofu
  • 50 gram bamboescheuten
  • 1 liter bouillon (kippen of vlees)
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1-2 eetlepels Chinese zwarte rijstazijn
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1-2 theelepels gemalen witte peper
  • 1 lente-uitje, gehakt

Bereiding

  1. Week de gedroogde Chinese paddenstoelen gedurende 30 minuten in kokend water, laat ze daarna uitlekken en knijp het water eruit. Verwijder de steeltjes en hak de hoedjes fijn.
  2. Week de gedroogde Judasoor 20 minuten in koud water, aat uitlekken en knijp het water eruit. Hak het Judasoor fijn.
  3. Meng het vlees met een beetje zout en 1 theelepel maizena.
  4. Snij de tofu en de bamboescheuten in dobbelsteentjes.
  5. Breng de bouillon in een grote pan aan de kook en voeg het vlees toe en roer om.
  6. Voeg de paddenstoelen, tofu, bamboescheuten en het Judasoor toe.
  7. Breng weer aan de kook en voeg zout, rijstwijn, sojasaus en azijn toe.
  8. Schenk het losgeklopte ei er langzaam al roerende bij zodat er lange draden ontstaan en kook nog 1 minuut.
  9. Leng de maizena aan met een scheutje water tot een papje en bind hiermee de soep.
  10. Garneer met lente-ui en serveer.
https://recepten.scheenen.nl/pikante-zure-soep/