Scheenen – Recepten & Zo

Peking soep

Peking soep

Aantal personen: 6

Deze pittige, zurige soep komt van oorsprong uit Peking (Beijing) en kan in vele variaties klaargemaakt worden zolang het pittige en zurige karakter blijft behouden.

Ingrediënten

  • 1.5 liter rund- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels maizena (gemengd met 3 eetlepels koud water)
  • 4 eetlepels lichte soja saus
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 lente-uitje, gesnipperd
  • 1 kleine wortel, in flinterdunne reepjes gesneden
  • Andere fijngesneden groenten of bijvoorbeeld tofu
  • 3 Chinese paddestoelen, fijngesneden
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 3 eieren, losgeklopt

Bereiding

  1. Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg daarna de maizena toe. Meng dit goed.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe met uitzondering van het ei, en laat gedurende 8 - 10 minuten koken.
  3. Voeg al roerende de losgeklopte eieren toe en laat de soep nog gedurende 5 minuten sudderen.

Notities

De Chinese paddestoelen kunnen eventueel vervangen worden door (bos)champignons of oesterzwammen. In plaats van gewone azijn kan ook zachtere rijstazijn worden gebruikt.

https://recepten.scheenen.nl/peking-soep/