Scheenen – Recepten & Zo

Pangasiusfilet met sperzieboontjes

Pangasiusfilet met sperzieboontjes

Voorbereidingstijd: 35 minutes

Kooktijd: 15 minutes

Totale tijd: 50 minutes

Aantal personen: 4

Je kan de Pangasius filet serveren met rijst maar ook couscous is een lekkere combinatie.

Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 300 g winterwortel, in blokjes
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel kaneel
  • 500 g pangasiusfilet, in stukken van 3-4 cm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 200 ml gekruide tomatensaus (tomato fritto of sugo)

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen en wortel in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar.
  2. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  3. Meng in een kom het chilipoeder met de komijn, kaneel en zout en peper naar smaak.
  4. Schep de stukken pangasiusfilet door het kruidenmengsel.
  5. Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 1-2 minuten.
  6. Schep de vis door de ui en roerbak de stukken in 2-3 minuten op hoog vuur rondom bruin.
  7. Schep dan de sperziebonen en wortel erdoor, roerbak 1-2 minuten en voeg de tomatensaus toe.
  8. Warm het gerecht nog even zachtjes door.
https://recepten.scheenen.nl/pangasiusfilet-met-sperzieboontjes/