Pangasiusfilet met sperzieboontjes
Pangasiusfilet met sperzieboontjes
Je kan de Pangasius filet serveren met rijst maar ook couscous is een lekkere combinatie.
Ingrediënten
- 250 g sperziebonen, gehalveerd
- 300 g winterwortel, in blokjes
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel kaneel
- 500 g pangasiusfilet, in stukken van 3-4 cm
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien, in dunne partjes
- 200 ml gekruide tomatensaus (tomato fritto of sugo)
Bereiding
- Kook de sperziebonen en wortel in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar.
- Laat ze in een vergiet uitlekken.
- Meng in een kom het chilipoeder met de komijn, kaneel en zout en peper naar smaak.
- Schep de stukken pangasiusfilet door het kruidenmengsel.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 1-2 minuten.
- Schep de vis door de ui en roerbak de stukken in 2-3 minuten op hoog vuur rondom bruin.
- Schep dan de sperziebonen en wortel erdoor, roerbak 1-2 minuten en voeg de tomatensaus toe.
- Warm het gerecht nog even zachtjes door.
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl