Scheenen – Recepten & Zo

Orak Arik

Orak Arik

Bereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 2

Orak Arik is een Indonesisch roerbakgerecht met groenten ei. Snel te bereiden en heel lekker.
Ingrediënten
  • 5 kleine wortelen
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1-2 eieren
  • zout en peper
  • evt. witte kool
Instructies
  1. Het gaat er bij dit gerecht om dat alles zeer fijn is gesneden.
  2. Snij de wortelen en sperciebonen zeer fijn. Als je toevallig witte kool hebt, kun je dit er ook bij doen. Ook de kool fijn gesneden.
  3. Snij de ui fijn.
  4. Bak het uitje in de koekenpan en pers de knoflookteen erboven uit.
  5. Voeg de wortels en sperciebonen toe. En kook dit op een zacht vuur.
  6. Voeg zout en peper toe.
  7. Kluts 1 à 2 eieren (afhankelijk van de trek) in een kom met je vork.
  8. Voeg dit toe aan het groentengerecht en roer net zolang totdat het ei is gestold.
Notities
In plaats van sperziebonen en wortelen kan je ook andere groenten gebruiken of bijvoorbeeld witte kool/spitskool als hoofdbestanddeel. Eventueel voeg je tijdens het roerbakken een aantal grote gepelde garnalen toe.

Wil je het pittiger maken voeg dan een fijn gesneden rood pepertje toe of een theelepel sambal oelek.