Scheenen – Recepten & Zo

Oosterse speklapjes

Oosterse spelkapjes

Voorbereidingstijd: 10 minutes

Kooktijd: 35 minutes

Totale tijd: 45 minutes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 speklappen
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepel gembersiroop
  • 4 eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepel bruine basterdsuiker
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 citroen in 6 parten
  • 1 bosuitje in ringetjes

Bereiding

  1. Snijd de speklappen doormidden. Maak het pepertje schoon en snijd fijn.
  2. Meng in een schaal gembersiroop met ketjap, suiker, olie, knoflook en rode peper en leg de speklappen erin.
  3. Verwarm de oven voor op 175 C. Doe speklappen met de marinade in een ovenschaal. Voeg 3 parten citroen toe en zet ongeveer 35 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om. Wordt het gerecht te donker, dek het dan af met aluminiumfolie.
  4. Serveer met de overige partjes citroen en bosui.

Notities

Ook lekker met 1 theelepel 5 kruidenpoeder door de marinade.

https://recepten.scheenen.nl/oosterse-speklapjes/