Oosterse speklapjes
Oosterse spelkapjes
Ingrediënten
- 4 speklappen
- 1 rode peper
- 3 eetlepel gembersiroop
- 4 eetlepel ketjap manis
- 2 theelepel bruine basterdsuiker
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 citroen in 6 parten
- 1 bosuitje in ringetjes
Bereiding
- Snijd de speklappen doormidden. Maak het pepertje schoon en snijd fijn.
- Meng in een schaal gembersiroop met ketjap, suiker, olie, knoflook en rode peper en leg de speklappen erin.
- Verwarm de oven voor op 175 C. Doe speklappen met de marinade in een ovenschaal. Voeg 3 parten citroen toe en zet ongeveer 35 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om. Wordt het gerecht te donker, dek het dan af met aluminiumfolie.
- Serveer met de overige partjes citroen en bosui.
Notities
Ook lekker met 1 theelepel 5 kruidenpoeder door de marinade.
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl