Scheenen – Recepten & Zo

Oosters stoofpotje van rundvlees

Oosters stoofpotje van rundvlees

Bereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Aantal porties: 4

Gemakkelijk te bereiden stoofpotje van rundvlees met oosterse smaken.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 vleesbouillontablet
  • zout en peper
  • 1 kg riblappen in blokjes van 2 cm gesneden
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper ontzaad en in dunne reepjes gesneden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 scheutje olijfolie
Instructies
  1. Verhit de olie in de pan en bak hierin het vlees in kleine porties bruin.
  2. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui, knoflook en rode peper aan.
  3. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg de overige ingrediënten toe.
  4. Giet water in de pan tot het vlees net onder het vocht staat.
  5. Laat alles ongeveer 3 uur zachtjes garen.
  6. Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper en serveer met rijst.