Oosters stoofpotje van rundvlees
Oosters stoofpotje van rundvlees
Bereidingstijd:
Kooktijd:
Totale tijd:
Aantal personen: 4
Aantal porties: 4
Gemakkelijk te bereiden stoofpotje van rundvlees met oosterse smaken.
Ingrediënten
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1 vleesbouillontablet
- zout en peper
- 1 kg riblappen in blokjes van 2 cm gesneden
- 2 uien grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode peper ontzaad en in dunne reepjes gesneden
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 scheutje olijfolie
Instructies
- Verhit de olie in de pan en bak hierin het vlees in kleine porties bruin.
- Haal het vlees uit de pan en fruit de ui, knoflook en rode peper aan.
- Doe het vlees weer terug in de pan en voeg de overige ingrediënten toe.
- Giet water in de pan tot het vlees net onder het vocht staat.
- Laat alles ongeveer 3 uur zachtjes garen.
- Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper en serveer met rijst.