Scheenen – Recepten & Zo

Noodle soep – Lanzhou style

Noodle soep – Lanzhou style

Aantal personen: 2

Noodle-soep of miesoep kan op vele manieren worden gemaakt. Dit recept beschrijft de noodle soep zoals die in Lanzhou, een stad in de provincie Gansu, populair is.

Ingrediënten

  • 1,5 liter bouillon
  • 2 stokjes kaneel
  • 3-4 kardamom-zaadjes
  • 1 theelepel Szechuanpeper
  • 1 theelepel witte peperkorrels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 stuk gember, geschild
  • 200 gram shiitake, in plakjes gesneden
  • 1/2 blok tofu, in blokjes gesneden
  • 100 - 200 gram eiermie
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • chili-olie
  • Chinese zwarte azijn

Bereiding

  1. Maak een rundvlees- of groentenbouillon en voeg toe de kaneelstokjes, de kardamomzaden, de Szechuanpeper, de witte peper, de laurierblaadjes en de gember. Je kan de bouillon eventueel ook maken van een blokje.
  2. Laat de bouillon ongeveer 2 uur zachtjes koken.
  3. Zeef de bouillon af, breng opnieuw aan de kook en voeg de paddestoelen en de tofu toe. Laat dit nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  4. Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de mie uitlekken en verdeel deze over de soepkommen.
  5. Schep de soep er over heen,
  6. Serveer met koriander, chili-olie en de Chinese zwarte azijn apart erbij.
https://recepten.scheenen.nl/noodle-soep-lanzhou-style/