Scheenen – Recepten & Zo

Mosselen op zijn Vlaams

Mosselen op zijn Vlaams

Voorbereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd: 15 minutes

Aantal personen: 4

Mosselen op zijn Vlaams

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 bosje bladselderij, gehakt
  • 1/2 l bier
  • 200 ml crème fraîche
  • Vers gemalen peper

Bereiding

  1. Verhit de olie en bak hierin de prei, knoflook en spekblokjes.
  2. Leg de mosselen erop,samen met de helft van de bladselderij.
  3. Giet het bier erover en kook de mosselen 5-6 minuten tot ze open zijn.
  4. Schud af en toe om.
  5. Schep de mosselen in een schaal.
  6. Roer de crème fraîche door het kookvocht en maal er peper over.
  7. Kook dit iets in en giet het over de mosselen.
  8. Strooi de rest van de bladselderij erover.
https://recepten.scheenen.nl/mosselen-op-zijn-vlaams/