Scheenen – Recepten & Zo

Maissoep uit Kanton

Maissoep uit Kanton

Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 250 gram kipgehakt
  • 150 ml Shaoxing rijstwijn
  • 400 gram licht gepureerde mais uit blik
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel zout
  • 2,5 eetlepel maizena
  • 2 eiwitten, licht geklopt
  • 1 theelepel donkere sesamolie

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een kom en meng er 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn door.
  2. Meng de mais, bouillon, resterende rijstwijn en het zout in een grote aardewerken pan en breng het mengsel al roerende aan de kook.
  3. Haal de soep van het vuur.
  4. Meng 2 eetlepels water door de eiwitten en voeg het mengsel in een dunne straal al roerende langs de rand van de pan toe.
  5. Roer de soep een keer of twee door en voeg de sesamolie toe.
  6. Proef en breng eventueel met een snuf zout op smaak. Serveer meteen.
https://recepten.scheenen.nl/maissoep-uit-kanton/