Scheenen – Recepten & Zo

Kruidnoten

Kruidnoten

Heerlijke kruidnoten die zijn afgeleid van de originele versie.

Ingrediënten

  • - 125 gram bloem
  • - 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • - 80 gram bruine basterdsuiker
  • - 2 eetlepels water
  • - 1 mespuntje zout
  • - 1 eierdooier
  • - 1 theelepel speculaaskruiden
  • - 1/2 theelepel kaneel
  • - 1 mespuntje gemalen anijszaad

Bereiding

  1. Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepele bal deeg. Laat deze bal één uur op een koele plaats rusten, bijvoorbeeld in de koelkast.
  2. Smeer de bakplaat in met boter.
  3. Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes, ter grootte van een knikker. Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat. Je kunt van de helft van de bol ongeveer één bakplaat vol kruidnoten maken. Druk elk balletje een beetje plat met je duim.
  4. Bak de pepernoten gaar en goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Je kunt onder het bakken alvast de volgende portie maken.
  5. Bak de kruidnoten ongeveer twintig minuten met een temperatuur van 160 graden. Plaats de pepernoten in het midden van de oven.

Notities

Dit recept is afkomstig van de Kok des Vaderlands, Pierre Wind

https://recepten.scheenen.nl/kruidnoten/