Scheenen – Recepten & Zo

Kip in vijfkruidensaus

Kip in vijfkruidensaus

Aantal personen: 2

Ondanks dat er maar een heel klein beetje vijfkruidenpoeder wordt gebruikt krijgt de kip toch zijn karakteristieke geur en smaak.

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 3½ eetlepel maïzena
  • beetje zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 gedroogd rood pepertje, in stukjes gesneden
  • 2½ dl kippenbouillon
  • 1 paksoi, gewassen, grof gesneden
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn
  • ½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 lente-ui, fijngesneden

Bereiding

  1. Doe de oestersaus, zout, peper en 1½ eetlepel maïzena in een schaal en schep de kipfilet erdoor. Zet opzij.
  2. Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Voeg knoflook en gember toe en roerbak ca. 1 minuut. Bak de blokjes kip 3-4 minuten mee tot ze rondom bruin zijn. Voeg de gedroogde rode peper toe.
  3. Doe de kippenbouillon en paksoi in de wok en breng op smaak met sojasaus, rijstwijn en vijfkruidenpoeder.
  4. Meng 2 eetlepels maïzena in een kopje met 4 eetlepels koud water. Breng het gerecht aan de kook, bind het met de aangemengde maïzena en roer goed.
  5. Bestrooi het gerecht met bosui en serveer.

Notities

Gebruikt alleen zonnebloem-olie of arachide-olie om te wokken.

https://recepten.scheenen.nl/kip-in-vijfkruidensaus/