Scheenen – Recepten & Zo

Kip in sojasaus

Kip in sojasaus

Aantal personen: 4-6

Heerlijke sappige kip die eenvoudig is klaar te maken
Ingrediënten
  • 250 ml sojasaus
  • 750 ml water (of meer om de kip minimaal voor ¾ te bedekken)
  • 1 - 1.5 kg kippenvleugeltjes
  • 5 cm verse gember, in dunne schijfjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, plat geslagen
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 1 lente-uitje, in fijne reepjes gesneden
Instructies
  1. Verhit is een stoofpan de kip, sojasaus en het water boven een gemiddeld heet vuur.
  2. Breng de vloeistof aan de kook en zet het vuur dan weer laag zodat het suddert.
  3. Voeg de gember, knoflook, suiker, kaneel en de steranijs toe.
  4. Laat de kip nog ongeveer 25-30 minuten sudderen of 60 minuten als je wilt dat het vlees zo van het bot afvalt.
  5. Leg de kip en de saus in een diep bord. Garneer met de lente-ui en geniet van een smakelijke en sappige kip.