Scheenen – Recepten & Zo

Kip Gong Bao

Kip Gong Bao

Eén van de klassiekers uit de Chinese keuken. kan op verschillende manieren worden bereid. Dit is mijn eigen variant.

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 8 tot 10 gedroogde rode pepers
  • 5 lente-uitjes, wit en groen gescheiden, in dunne reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 theelepel fijn gehakte of geraspte gember
  • 50 gram ongezouten geroosterde pinda’s

  • Marinade:
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels Chinese rijstwijn
  • 1,5 theelepel maizena

  • Saus:
  • 1 eetlepel Chinese zwarte azijn
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel hoisinsaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel gemalen Szechuan peper

Bereiding

    Marineer de kip:
  1. Meng in een schaal de sojasaus, rijstwijn en de maizena totdat de maizena is opgelost. Voeg de kipblokjes toe en meng goed. Laat 10 minuten staan.

  2. Maak de saus:
  3. Meng in een kom de Chinese azijn, sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, suiker, maizena en de Szechuan peper. Meng tot alle suiker en maizena zijn opgelost.

  4. Bereiding:
  5. Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de arachide-olie toe en zwenkt de wok een paar maal goed om.
  6. Voeg de chili-pepers toe en roerbak ongeveer 30 seconden totdat ze net zwart beginnen te worden en de olie licht begint te geuren.
  7. Voeg de kip toe en roerbak deze 2 tot 3 minuten totdat ze niet roze meer is.
  8. Voeg het wit van de lente-ui, knoflook en gember toe en roerbak gedurende 30 seconden.
  9. Voeg de saus toe en meng deze goed met de andere ingrediënten.
  10. Voeg de pinda’s toe en roerbak nogmaals 1 tot 2 minuten.
  11. Verdeel over een paar borden en garneer met het groen van de lente-ui.
https://recepten.scheenen.nl/kip-gong-bao/