Scheenen – Recepten & Zo

Kip geserveerd met zoetzure saus

Zoetzure kip

Voorbereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd: 20 minutes

Totale tijd: 50 minutes

Aantal porties: 8

Roergebakken stukjes kip geserveerd met een zoetzure saus

Ingrediënten

  • 1 blikje ananaspartjes, afgegoten. Bewaar het vocht
  • 1/4 kopje maizena
  • 1 3/4 kop water
  • 3/4 kopje witte suiker
  • 1/2 kopje witte wijnazijn
  • 2 druppels oranje kleurstof (optioneel)
  • 8 halve kipfilets, in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 1/4 kop zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels maizena
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen witte peper
  • 1 ei
  • 1 1/2 kop water
  • olie of te roerbakken
  • 2 groene paprika's, in stukjes gesneden

Bereiding

  1. Doe de 1 1/2 kop water, suiker, wijnazijn, ananassap in een pannetje en verhit tot koken. Zet het vuur uit. Meng 1/4 kop maizena samen met 1/4 kop water en meng dit langzaam de pan in. Blijf roeren tot het mengsel dik wordt.
  2. Voeg meel, 2 eetlepels olie, 2 theelepels maizena, zout, witte peper en ei samen.Voeg geleidelijk 1 1/2 kop water toe om een dikker beslag te krijgen. Voeg de stukjes kip toe en meng alles goed.
  3. Verhit de olie in een wok tot 180°C. Frituur de stukjes kip gedurende 10 minuten in de hete olie of totdat ze een goudbruine kleur hebben. Haal de kip uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Leg voor het serveren een laagje groene paprika, partjes ananas en stukjes kip op een bord. Giet de zoutzure saus er overheen en serveer met witte rijst.
https://recepten.scheenen.nl/kip-geserveerd-met-zoetzure-saus/