Scheenen – Recepten & Zo

Kerrie bloemkool

Kerrie bloemkool

Aantal personen: 4

Roergebakken bloemkool met kerrie en rode peper.

Ingrediënten

  • 1 theelepel kerriepoeder of garam masala
  • 1/4 theelepel gedroogde gemalen rode peper
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 300 gram bloemkool, in roosjes verdeeld
  • 1 middelgrote uit, in stukjes gesneden
  • 3/4 theelepel zout

Bereiding

  1. Kook de kerriepoeder en de rode peper in de hete olie in een wok boven middelgroot vuur. Blijf gedurende 1 minuut goed roeren om te voorkomen dat het aan gaat branden.
  2. Voeg de bloemkool roosjes, ui en zout toe en roer gedurende 2 tot 3 minuten constant tot de ui beetje knapperig en zacht wordt.
  3. Zet het vuur laag en voeg 6 eetlepels water toe.
  4. Dek de wok af en kook gedurende 10 minuten of tot de bloemkool beetgaar is. Roer af en toe om.

Notities

De kerrie kan ook vervangen worden door garam masala

https://recepten.scheenen.nl/kerrie-bloemkool/