Scheenen – Recepten & Zo

Hachee

Hachee

Bereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Hachee of draadjesvlees is een eenvoudig recept dat heerlijk is in de winter. Het combineert bijvoorbeeld goed met rode kool en aardappelpuree
Ingrediënten
  • 500 gram runderlappen of draadjesvlees
  • 700 gram uien
  • 5 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blokje runderbouillon
  • 250 ml warm water
  • 1 scheutje azijn
  • 1 flesje donker bier, Grimbergen maar een ander donker bier is ook goed
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Snijd het hachee vlees in stukken.
  2. Verwijder de schil van de uien en snijd deze in ringen.
  3. Doe in een kom flink wat bloem en meng dat met zout en peper. Haal het vlees door de bloem heen, zodat het rondom bedekt is met een wit laagje.
  4. Smelt het klontje boter in de pan en schroei het vlees rondom dicht en bruin.
  5. Doe de uien in de pan, samen met de kruidnagels en de laurier. Roer het geheel even door en bak de uien glazig.
  6. Los het bouillonblokje op in het warme water.
  7. Voeg de bouillon toe aan het stoofvlees, samen met de azijn en het donkere biertje.
  8. Zodra het geheel kookt zet je het op het allerlaagste pitje en stoof je het in dik drie uur gaar. De uien zijn dan tot een papje gekookt en de bloem zorgt ervoor dat de hachee mooi gebonden is.
  9. Breng de hachee op smaak met zout en peper.