Scheenen – Recepten & Zo

Hachee – II

Hachee - II

Bereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Hachee is op verschillende manieren te bereiden. Iedere streek heeft wel zijn eigen variant.
Ingrediënten
  • 1 kg runderlappen
  • peper
  • zout
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl. rode wijn
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 2 Elstar appels
  • 50 gram champignons
  • 1 plak ontbijtkoek
  • boter
Instructies
  1. Snijd het rundvlees in blokjes, verwijder het vet en bestrooi met peper en zout
  2. Smelt een beetje boter in een pan en bak het vlees rondom bruin.
  3. Snijd de uien in ringen
  4. Pers de teentjes knoflook
  5. Voeg uien en knoflook toe aan het vlees
  6. Voeg na een paar minuten 1 eetlepel boem en de rode wijn toe. Vul eventueel aan met water. Het vlees moet net onder staan
  7. Voeg het bouillonblokje toe en de laurierblaadjes, kruidnagel en de jeneverbessen.
  8. Laat alles minimaal 2 uur stoven.
  9. Rasp de appel en snijd de champignons klein.
  10. Voeg dit samen met de ontbijtkoek toe aan de hachee en laat nog minimaal een half uur sudderen.