Hachee – II
Hachee - II
Bereidingstijd:
Kooktijd:
Totale tijd:
Aantal personen: 4
Hachee is op verschillende manieren te bereiden. Iedere streek heeft wel zijn eigen variant.
Ingrediënten
- 1 kg runderlappen
- peper
- zout
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel bloem
- 2 dl. rode wijn
- 1 rundvleesbouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
- 6 kruidnagels
- 4 jeneverbessen
- 2 Elstar appels
- 50 gram champignons
- 1 plak ontbijtkoek
- boter
Instructies
- Snijd het rundvlees in blokjes, verwijder het vet en bestrooi met peper en zout
- Smelt een beetje boter in een pan en bak het vlees rondom bruin.
- Snijd de uien in ringen
- Pers de teentjes knoflook
- Voeg uien en knoflook toe aan het vlees
- Voeg na een paar minuten 1 eetlepel boem en de rode wijn toe. Vul eventueel aan met water. Het vlees moet net onder staan
- Voeg het bouillonblokje toe en de laurierblaadjes, kruidnagel en de jeneverbessen.
- Laat alles minimaal 2 uur stoven.
- Rasp de appel en snijd de champignons klein.
- Voeg dit samen met de ontbijtkoek toe aan de hachee en laat nog minimaal een half uur sudderen.