Scheenen – Recepten & Zo

Geroosterde varkensvlees krabbetjes

Geroosterde varkensvlees krabbetjes

Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 1.5 kilogram krabbetjes
  • Marinade:
  • 125 ml. Hoisinsaus
  • 3 eetlepels licht sojasaus
  • 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels gember, fijngehakt

Bereiding

  1. hak de krabbetjes/ribjes in stukken van 5 cm en leg ze in een grote pan. Schenk water erbij tot ze onder staan en breng ze aan de kook.
  2. Kook het vlees ongeveer 20 minuten, giet af en laat afkoelen. Snijd de ribben los.
  3. Marinade:
  4. Meng de ingrediënten in een kom en voeg de krabbetjes toe en schep om.
  5. Laat alles minimaal 3 uur maar bij voorkeur 1 nacht in de koelkast marineren.
  6. Bakken:
  7. Verhit de oven op 180 °C.
  8. Doe het vlees samen met de marinade over in een met aluminiumfolie bedekte bakplaat.
  9. Rooster het vlees in ongeveer 45 minuten goudbruin en keer het halverwege eenmaal om.
https://recepten.scheenen.nl/geroosterde-varkensvlees-krabbetjes/