Scheenen – Recepten & Zo

Gerookte vis

Gerookte vis

Aantal personen: 6

Dit gerecht wordt koud gegeten en kan daarom al een dag eerder worden bereid.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • 2 klontjes rietsuiker
  • 2 theelepels Chinese vijfkruiden poeder
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 2 theelepels gember, fijngehakt
  • 450 gram witvisfilet (zeeduivel, zeebaars of schelvis) met vel
  • 300 ml. bouillon (kippen of vlees)
  • olie om te frituren
  • koriander voor de garnering

Bereiding

  1. Meng de sojasaus, rijstwijn, suiker, vijfkruidenpoeder, lente-ui en gember.
  2. Dep de vis droog en marineer die 1 uur in het mengsel.
  3. Doe de vis en de marinade over in een pan, voeg de bouillon toe en kook zachtjes gedurende 10 minuten.
  4. Haal de vis uit de marinade en laat uitlekken. Bewaar de marinade.
  5. Vul een wok voor een kwart met olie en verhit die tot 190 °C.
  6. Frituur de vis in porties in 3-4 minuten goudbruin en krokant.
  7. Haal de vis uit de wok en breng die over in de marinade en laat afkoelen en nog eens 2-3 uur marineren.
  8. haal de vis uit de marinade en laat enkele minuten drogen.
  9. Snij de de vis in dunne plakken, garneer met koriander en serveer de vis koud.
https://recepten.scheenen.nl/gerookte-vis/