Scheenen – Recepten & Zo

Geroerbakte sperzieboontjes met lente-ui

Geroerbakte sperzieboontjes met lente-ui

Voorbereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd: 15 minutes

Aantal personen: 6

Aantal porties: 6

Geroerbakte sperzieboontjes met lente-ui

Sperzieboontjes en lente-ui komt in dit vegetarisch gerecht samen. Het is gemakkelijk te bereiden en lekker. Combineer het eens met geroerbakte zoet-zure tofu of bedelaarskip of eet het als een koude salade.

In China is dit gerecht bekend als Qiang Chao Si Ji Dou

Ingrediënten

  • 2 stukjes verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gram verse sperzieboontjes
  • 1 wortel
  • 3 lente uitjes
  • 2 eetlepels arachide olie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel sesamolie

Bereiding

  1. Maak de gember schoon en snijd deze in stukjes. Plet de stukjes gember met de vlakke kant van een mes of gebruik een knoflookpers.
  2. Plet de knoflook en verwijder de schil.
  3. Was de sperzieboontjes en snij ze doormidden.
  4. Was en schi de wortel en snij deze in de engte doormidden en daarna in stukjes ongeveer even groot als de boontjes.
  5. Was de lente-ui en snij ze in stukjes van ongeveer 1 centimeter.
  6. Verhit een wokop matig hoog vuur gedurende 30 seconden. Voeg daarna de arachideolie toe.
  7. Voeg na een paar seconden de gember en de knoflook toe en roerbak gedurende 30 seconden totdat de olie geurt. Verwijder de knoflook en de gember.
  8. Voeg de boontjes en de wortel toe en roerbak ongeveer 1 minuut.
  9. Voeg suiker, zout en water toe. Doe de deksel op de wok en zet het vuur laag.
  10. Kook gedurende 2-3 minuten.
  11. Verwijder de deksel en zet het vuur weer matig hoog.
  12. Voeg de lente-uitjes en de sesamolie toe en roerbak nog ongeveer 1 minuut.
https://recepten.scheenen.nl/geroerbakte-sperzieboontjes-met-lente-ui/