Gebakken vijfkruiden vis
Gebakken vijfkruiden vis
Gebruik een lekkere verse witvis om dit gerecht te bereiden. Bij voorkeur geen diepvriesvis, deze geeft veel te veel water af.
Ingrediënten
- - 450 gram verse visfilet, bij voorkeur kabeljauw, schelvis of wijting
- - 1 theelepel vijfkruiden poeder
- - 1 theelepel zout
- - 1,5 eetlepel olie
- - 2 eetlepels grof gehakte knoflook
- - 2 eetlepels verse grof gehakte gember
- - 1,5 eetlepel Shaoxing rijstwijn
- - 2 theelepels lichte sojasaus
- - 2 theelepels sesamolie
Bereiding
- - Wrijf de vis in met het zout en de vijfkruidenpoeder
- - Verwarm een wok of koekenpan en voeg de olie toe.
- - Bak de vis tot die aan beide zijden lichtbruin van kleur is.
- - Haal de vis met een spatel voorzichtig uit de pan en leg apart.
- - Voeg aan de overgebleven olie de knoflook, gember, rijstwijn, sojasaus en de sesamolie toe.
- Leg de vis weer voorzichtig in de pan en verwarm rustig aan opnieuw.
- Serveer direct.
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl