Scheenen – Recepten & Zo

Gebakken vijfkruiden vis

Gebakken vijfkruiden vis

Aantal personen: 2

Gebruik een lekkere verse witvis om dit gerecht te bereiden. Bij voorkeur geen diepvriesvis, deze geeft veel te veel water af.

Ingrediënten

  • - 450 gram verse visfilet, bij voorkeur kabeljauw, schelvis of wijting
  • - 1 theelepel vijfkruiden poeder
  • - 1 theelepel zout
  • - 1,5 eetlepel olie
  • - 2 eetlepels grof gehakte knoflook
  • - 2 eetlepels verse grof gehakte gember
  • - 1,5 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • - 2 theelepels lichte sojasaus
  • - 2 theelepels sesamolie

Bereiding

  1. - Wrijf de vis in met het zout en de vijfkruidenpoeder
  2. - Verwarm een wok of koekenpan en voeg de olie toe.
  3. - Bak de vis tot die aan beide zijden lichtbruin van kleur is.
  4. - Haal de vis met een spatel voorzichtig uit de pan en leg apart.
  5. - Voeg aan de overgebleven olie de knoflook, gember, rijstwijn, sojasaus en de sesamolie toe.
  6. Leg de vis weer voorzichtig in de pan en verwarm rustig aan opnieuw.
  7. Serveer direct.
https://recepten.scheenen.nl/gebakken-vijfkruiden-vis/