Scheenen – Recepten & Zo

Gebakken rijst met erwtjes – Yangzhou style

Gebakken rijst met erwtjes - Yangzhou style

Aantal personen: 2

Gebakken rijst Yangzhou style is snel te maken van een restje rijst en wat groenten. Dit is een basis gerecht. Je kan variëren door bijvoorbeeld garnalen, kleine blokjes kip, champignons of andere groenten toe te voegen.

Ingrediënten

  • 2 kopjes rijst
  • ?3 kopjes water
  • 1 theel. zout
  • 3 eetl. slaolie
  • 50 gr. doperwten (mag uit diepvries)
  • 2 bosuitjes
  • ?1 ei
  • ?½ theel. sesamolie
  • 1 eetl. licht sojasaus
  • ?zout en peper

Bereiding

  1. Kook de rijst met het water en zout gaar. Laat de rijst goed afkoelen. Snijd de bosui in kleine schuine stukjes. Klop het ei los.
  2. Verhit in een wok de olie, giet er het los geklopte ei in en roer tot het ei begint te stollen.
  3. Voeg er de rijst en de doperwten (mag bevroren) aan toe, voeg er na 5 minuten de bosui aan toe en zorg dat alles goed heet is.
  4. Breng op smaak met de sojasaus, sesamolie en wat peper.
  5. - See more at: http://www.kookse.tv/recept/rijst-met-doperwten/#sthash.ddMlJ6jm.dpuf
https://recepten.scheenen.nl/gebakken-rijst-met-erwtjes-yangzhou-style/