Scheenen – Recepten & Zo

Garnalen Gong Bao

Garnalen Gong Bao

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 500 gram grote garnalen
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 8-10 gedroogde chilipepers
  • 3 lente-uitjes. Het witte en het groene deel gescheiden en in dunne reepjes gesneden
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel fijngehakte of geraspte verse gember
  • 50 gram ongezouten geroosterde pinda’s
  • Saus:
  • 1 eetlepel Chinese zwarte azijn
  • 2 theelepels Chinese rijstwijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel hoisinsaus
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel gemalen Szechuan peper

Bereiding

  1. Pel en maak de garnalen schoon. Dep ze droog met keukenpapier.

  2. Voor de saus:
  3. Voeg de azijn, rijstwijn, sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, suiker, maizena en Szechuan peper samen in een kom en meng tot de suiker en de maizena zijn opgelost en zet apart.

  4. Verhit een wok op hoog vuur en voeg de olie toe en zwenk goed om.
  5. Voeg de chilipepers toe en roerbak ongeveer 30 seconden tot ze juist een beetje zwart beginnen te worden en de olie licht ruikt.
  6. Voeg de garnalen toe en roerbak gedurende 1 - 2 minuten totdat ze van buiten roze zijn gekleurd.
  7. Voeg het wit van de lente-ui, knoflook en gember toe en roerbak ongeveer 30 seconden.
  8. Voeg de saus toe en meng die goed met de overige ingrediënten.
  9. Voeg de pinda’s toe en roerbak nog eens 1 - 2 minuten.
  10. Verdeel het gerecht over een paar borden en garneer met het groen van de lente-ui.
https://recepten.scheenen.nl/garnalen-gong-bao/