Pangasiusfilet met een salade van spekjes en sperziebonen
Auteur: 
Type recept: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale tijd: 
Aantal personen: 4
 
Snel, gemakkelijk, goedkoop én lekker :)
Ingrediënten
  • - 200 gram sperziebonen
  • - 125 gram magere spekreepjes
  • - 2 eetlepels olie
  • - 4 pangasius filets
  • - 75 gram rucola melange
  • - 2 sjalotjes
  • - 75 ml salade dressing mosterd-dille
Instructies
  1. - kook de sperziebonen met een snuifje zout in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  2. - bak de spekreepjes in een koekenpan goudbruin en knapperig. Schep de uit de pan n laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. - veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit 2 eetlepels olie.
  4. - Bestrooi de pangasiusfilets met zout en peper en bak ze in 4 minuten bruin en net gaar.
  5. - Giet de sperziebonen af en spoel ze onder stromend water tot ze koud zijn.
  6. - Verdeel de rucola, de sperziebonen en de in reepjes gesnipperde sjalotten over 4 borden. - Leg de pangasiusfilets er op.
  7. - Bestrooi met de spekreepjes en maak de salade of met de mosterd-dille dressing.
Recipe by Scheenen - Recepten & Zo at https://recepten.scheenen.nl/pangasiusfilet-met-een-salade-van-sperziebonen-en-spekjes/