Chinese vijf-kruiden speklappen
Automatische concepten
Overheerlijke malse speklappen
Ingrediënten
- 700 gram speklappen, elke speklap in vier gesneden (± 4 cm)
- 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
- 3 sjalotten, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 4 eetlepels lichte Chinese sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1-2 theelepels donkere Chinese sojasaus (ook voor de kleur)
- 50 gram bruine suiker
- 200 ml kookvocht waar de speklappen in gekookt zijn (genoeg vocht zodat het vlees onder staat)
- 2 hele steranijs
- 1 theelepel Chinese 5 kruiden
- lente-ui in diagonale plakjes gesneden voor garnering
Bereiding
- Kook speklappen met wat zout voor 5 min. en spoel ze erna in koud water af en laat uitlekken.
- Bak speklappen in een 1/2 eetlepel olie tot aan alle kanten bruin en doen ze erna in een stoofpan.
- Voeg een 1/2 eeetlepel olie bij de bakvet en roerbak de sjalotten en knoflook tot het begint te kleuren.
- Voeg nu overige ingrediënten toe en breng aan kook.
- Voeg saus bij het vlees en smoor heel zachtjes voor 1-2 uur met deksel op pan en tot er een dik gebonden saus is gevormd.
- Doen vlees op serveer schaal en garneer met lente-ui.
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl