Scheenen – Recepten & Zo

Chinese vijf-kruiden speklappen

Automatische concepten

Aantal personen: 6

Overheerlijke malse speklappen

Ingrediënten

  • 700 gram speklappen, elke speklap in vier gesneden (± 4 cm)
  • 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 3 sjalotten, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 4 eetlepels lichte Chinese sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1-2 theelepels donkere Chinese sojasaus (ook voor de kleur)
  • 50 gram bruine suiker
  • 200 ml kookvocht waar de speklappen in gekookt zijn (genoeg vocht zodat het vlees onder staat)
  • 2 hele steranijs
  • 1 theelepel Chinese 5 kruiden
  • lente-ui in diagonale plakjes gesneden voor garnering

Bereiding

  1. Kook speklappen met wat zout voor 5 min. en spoel ze erna in koud water af en laat uitlekken.
  2. Bak speklappen in een 1/2 eetlepel olie tot aan alle kanten bruin en doen ze erna in een stoofpan.
  3. Voeg een 1/2 eeetlepel olie bij de bakvet en roerbak de sjalotten en knoflook tot het begint te kleuren.
  4. Voeg nu overige ingrediënten toe en breng aan kook.
  5. Voeg saus bij het vlees en smoor heel zachtjes voor 1-2 uur met deksel op pan en tot er een dik gebonden saus is gevormd.
  6. Doen vlees op serveer schaal en garneer met lente-ui.
https://recepten.scheenen.nl/chinese-vijf-kruiden-speklappen/