Scheenen – Recepten & Zo

Chinese Thee Eieren

Chinese Thee Eieren

Aantal porties: 6-8

Chinese Thee Eieren

Serveer als snack of als bijgerecht bij noodles of rijst

Ingrediënten

  • 6-8 eieren
  • 2 theezakjes zwarte thee
  • 100 ml. lichte sojasaus
  • 1 eetlepel lichtbruine suiker
  • 2 stukjes steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels (optioneel)
  • 2-3 stukje gedroogde schil van een mandarijn (optioneel)

Bereiding

  1. Doe genoeg water in een pan zodat de eieren helemaal onder staan.
  2. Breng het water aan de kook en zet daarna het vuur zachter en sudder nog ongeveer 10 minuten tot de eieren hard gekookt zijn.
  3. Haal de eieren met een schuimspaan uit het kokende water en spoel ze af onder koud water tot ze koud genoeg zijn om verder mee te werken.
  4. Breek met de bolle kant van een lepeltje voorzichtig de eierschaal zodat het ei helemaal is gebarsten maar pel de eieren niet. Leg de eieren terg in het water.
  5. Voeg de theezakjes, sojasaus, bruine suiker, steranijs, kaneel, zwarte peper en mandarijnen schil toe.
  6. Voeg genoeg water toe zodat de eieren ongeveer 2 cm onder staan.
  7. Breng de vloeistof opnieuw aan de kook en laat ze gedurende 1 tot 2 uur koken. Hoe langer je kookt hoe intenser de geur en de smaak.
  8. Haal de pan van het vuur en giet de eieren af.
  9. Je kan de eieren nu pellen en meteen serveren of met schil en al in een goed afgesloten kommetje gedurende maximaal 4 dagen bewaren in de koelkast.
https://recepten.scheenen.nl/chinese-thee-eieren/