Scheenen – Recepten & Zo

Chinese sperzieboontjes – restaurant style

Chinese sperzieboontjes - restaurant style

Aantal personen: 4

Eén van de vele manieren om spercieboontjes klaar te maken. Dit eenvoudige gerecht is snel gewokt en smaakt prima bij een stoofschotel en witte rijst.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie (arachide of sesamolie)
  • 2 teentjes knoflook. Dun gesneden, niet geplet
  • 500 gram verse spercieboontjes, schoongemaakt
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 theelepels lichte sojasaus

Bereiding

  1. Verhit de olie in een wok boven gematigd vuur.
  2. Roerbak de knoflook tot de puntjes beginnen te bruinen (± 20 seconden).
  3. Voeg de schoongemaakte spercieboontjes toe en blijf roerbakken tot ze zacht beginnen te worden (± 5 minuten).
  4. Voeg suiker, oestersaus en sojasaus toe en roer goed door.
  5. Blijf gedurende enkele minuten roerbakken tot de bonen de gewenste zachtheid hebben bereikt.

Notities

De suiker kan eventueel vervangen worden door honing. Dit geeft het gerecht een verfijndere smaak. Wil je voorkomen dat de knoflook helemaal bruin verkleurd, blancheer de boontjes eerst ± 3 minuten alvorens je ze roerbakt.

https://recepten.scheenen.nl/chinese-sperzieboontjes-restaurant-style/