Scheenen – Recepten & Zo

Chinese gestoomde oesters

Automatische concepten

Aantal personen: 2

Snel te bereiden oesters als voorgerecht. De oesters zijn lekker pittig.

Ingrediënten

  • 6 oesters
  • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
  • ½ eetlepel verse gember, fijngesneden
  • ½ theelepel bonenpasta met chili (toko)
  • ½ eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • ½ eetlepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 2 eetlepel bosui, fijngesneden
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. raken. Leg de oesters in de stoommand. Draai het vuur laag en laat de oesters 5 minuten zachtjes stomen tot ze open staan. Tip: open de schelpen met een oestermes indien ze na 5 minuten niet uit zichzelf openen.
  2. Roer intussen alle overige ingrediënten, behalve de arachideolie, in een vuurvast schaaltje tot een saus.
  3. Doe de arachideolie in een pannetje en verwarm de olie op hoog vuur, totdat deze licht begint te dampen. Giet de hete olie over de ingrediënten van de saus.
  4. Roer de saus goed door en verdeel over de oesters. Serveer direct.
https://recepten.scheenen.nl/chinese-gestoomde-oesters/