Scheenen – Recepten & Zo

Chinese citroenkip

Chinese citroenkip

Voorbereidingstijd: 10 minutes

Kooktijd: 20 minutes

Totale tijd: 30 minutes

Aantal porties: 4

Snelle Chinese citroenkip. Bestrooi de kip kort voor serveren rijkelijk met geroosterde sesamzaadjes.

Ingrediënten

  • 3 ontbeende en ontvelde kippendijen
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • zout en peper naar smaak
  • 1/8 kopje maismeel
  • 1/2 kop water
  • 3 eetlepels suiker
  • 1/2 citroen, geperst
  • 1 pakje instant citroenpudding mix
  • water naar behoefte

Bereiding

    Voor de Marinade:
  1. leg de kip in een grote glazen schaal.
  2. Meng in een kleine kom de oestersaus, sesamolie, suiker, ei, zout en peper.
  3. Giet over de kip, bedek de kom en marineer tenminste 1 uur.
  4. Dip de gemarineerde kip in het maismeel en bak in een wok tot gaar.
  5. Voor de saus:
  6. Breng 1/2 kop water aan de kook in een klein pannetje.
  7. Los de suiker op in het kokende water.
  8. Voeg citroensap toe en dik de vloeistof aan met de pudding mix.
  9. Serveren:
  10. Snij de kip in kleine stukjes en giet de saus er over. Besprenkel het geheel met geroosterde sesamzaadjes en serveer.
https://recepten.scheenen.nl/chinese-citroenkip/