Scheenen – Recepten & Zo

Chinese citroenkip – II

Chinese citroenkip - II

Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, licht geklopt
  • 100 gram maizena
  • olie om te frituren
  • Citroensaus:
  • 1 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels suiker
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel donkere sesamolie
  • 3 eetlepels kippenbouillon of water
  • 0.5 theelepel maizena

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in plakken. Doe ze in een kom en voeg sojasaus, rijstwijn, lente-ui, gember en knoflook toe en schep alles om. marineer de kip minimaal 1 uur maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast.
  2. Schep het ei door de kip en giet het overtollige ei weg en paneer de plakken kip met maizena. Doe hiervoor alles in een plastic zak en schudt goed.
  3. Vul een wok voor 1/4-de met olie en verhit die tot 190 °C.
  4. Voeg de helft van de kip plak voor plak toe en frituur ongeveer 3-4 minuten tot goudbruin. Haal de kip eruit en laat uitlekken. Doe dit ook met het resterende deel van de kip.
  5. Verhit de olie opnieuw en bak de kip krokant en goudbruin. laat de kip uitlekken, giet de olie af en maak de wok schoon.
  6. Citroensaus:
  7. Met citroensap, zout, suiker, sesamolie, bouillon en maizena.
  8. Laat de wok op matig vuur heet worden en voeg de saus toe en roer om tot de saus is gebonden.
  9. Voeg de plakken kip toe en schep ze licht om.
https://recepten.scheenen.nl/chinese-citroenkip-ii/