Scheenen – Recepten & Zo

Chinese boontjes – Szechuan style

Chinese boontjes – Szechuan style

Aantal personen: 4

Chinese boontjes – Szechuan style

Gemakkelijk recept om sperzieboontjes te bereiden. het is een pittig gerecht dat de boontjes een speciale "byte" geeft.

Ingrediënten

  • 500 gram boontjes, schoongemaakt
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte gember
  • 2 lente-uitjes, in fijne reepjes gesneden
  • 1/2 theelepel chilipasta
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel zout naar smaak
  • Peper (optioneel)
  • 2 eetlepel olie om in te wokken (arachide- of zonnebloemolie)

Bereiding

  1. Was de boontjes en maak ze goed droog, verwijder de puntjes.
  2. Snij de bonen in stukken van ongeveer 5 cm.
  3. Hak de gember, knoflook en de lente-ui fijn.
  4. Verhit 1 eetlepel olie en voeg de bonen toe. Roerbak tot de bonen beginnen te schrompelen en een beetje bruin beginnen te worden (6-7 minuten). Zorg er voor dat de bonen niet zwart worden.
  5. Schep de bonen met een schuimspaan uit de wok en laat ze in een vergiet oid uitlekken.
  6. Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de wok en voeg knoflook, gember en lente-ui toe.
  7. Roerbak op hoog vuur gedurende enkele seconden en voeg dan de chili pasta toe en roerbak nogmaals enkele seconden totdat alles begint te geuren.
  8. Voeg de bonen, sojasaus, suiker, zout en eventueel peper toe.
  9. Roerbak alles goed door elkaar.
  10. Serveer heet.
https://recepten.scheenen.nl/chinese-boontjes-szechuan-style/