Chinese boontjes – Szechuan style
Chinese boontjes – Szechuan style
Gemakkelijk recept om sperzieboontjes te bereiden. het is een pittig gerecht dat de boontjes een speciale "byte" geeft.
Ingrediënten
- 500 gram boontjes, schoongemaakt
- 1 eetlepel fijngehakte knoflook
- 1 eetlepel fijngehakte gember
- 2 lente-uitjes, in fijne reepjes gesneden
- 1/2 theelepel chilipasta
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 1/2 theelepel suiker
- 1/4 theelepel zout naar smaak
- Peper (optioneel)
- 2 eetlepel olie om in te wokken (arachide- of zonnebloemolie)
Bereiding
- Was de boontjes en maak ze goed droog, verwijder de puntjes.
- Snij de bonen in stukken van ongeveer 5 cm.
- Hak de gember, knoflook en de lente-ui fijn.
- Verhit 1 eetlepel olie en voeg de bonen toe. Roerbak tot de bonen beginnen te schrompelen en een beetje bruin beginnen te worden (6-7 minuten). Zorg er voor dat de bonen niet zwart worden.
- Schep de bonen met een schuimspaan uit de wok en laat ze in een vergiet oid uitlekken.
- Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de wok en voeg knoflook, gember en lente-ui toe.
- Roerbak op hoog vuur gedurende enkele seconden en voeg dan de chili pasta toe en roerbak nogmaals enkele seconden totdat alles begint te geuren.
- Voeg de bonen, sojasaus, suiker, zout en eventueel peper toe.
- Roerbak alles goed door elkaar.
- Serveer heet.
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl