Scheenen – Recepten & Zo

Chinees gemarineerde speklapjes

Chinees gemarineerde speklapjes

Voorbereidingstijd: 3 hours

Kooktijd: 15 minutes

Totale tijd: 3 hours, 15 minutes

Aantal personen: 4

Aantal porties: 4

Chinees gemarineerde speklapjes

Chinees gemarineerde krokante speklappen die pittig en ietwat zoet smaken.

Ingrediënten

  • 4 speklappen (zonder zwoerd)
  • 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus
  • 1 eetlepel Hoisinsais
  • 1 el Shaoxing rijstwijn
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 theelepel suiker
  • 2 cm geraspte gember
  • 1 theelepel steranijs of 1 hele gedroogde steranijs
  • 1,5 theelepel vijf-kruidenpoeder
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zeezout naar smaak
  • arachideolie

Bereiding

  1. Neem de speklappen en snijdt ze in delen van ongeveer 5 centimeter en bestrijk ze met de specerijen.
  2. Maak de saus in een diep bord aan van de overige ingrediënten en leg de stukken speklap er in.
  3. Meng goed en laat afgedekt gedurende enkele uren staan.
  4. Verhit de olie in een wok boven matig vuur.
  5. Bak de speklappen aan weerszijden snel knapperig en bruin en laat dan even staan zodat ze van binnen ook garen.
  6. Blus af met wat extra Chinese rijstwijn.

Notities

Serveren met bijvoorbeeld witte rijst en spercieboontjes - Qiang Chao Si Ji Dou

https://recepten.scheenen.nl/chinees-gemarineerde-speklapjes/