Broccoli en peultjes met Hoisinsaus
Broccoli en peultjes met Hoisinsaus
Snel te bereiden gerecht dat door de combinatie van Hoisinsaus en Chinese rijstwijn een aparte smaak krijgt.
Ingrediënten
- 300 g broccoli (in roosjes)
- 200 g peultjes (afgehaald)
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels Hoisinsaus
- 2 eetlepels Chinese rijstwijn
Bereiding
- Kook broccoli en peultjes ongeveer 3 minuten in pan met ruim kokend water.
- In vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
- In wok olie verhitten en knoflook 30 seconden bakken.
- Broccoli en peultjes erdoor scheppen en 1 minuut roerbakken.
- Hoisinsaus en Chinese rijstwijn toevoegen en alles nog ca. 3 minuten roerbakken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Notities
De Chinese rijstwijn is eventueel te vervangen door droge sherry
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl