Scheenen – Recepten & Zo

Broccoli en peultjes met Hoisinsaus

Broccoli en peultjes met Hoisinsaus

Voorbereidingstijd: 5 minutes

Kooktijd: 15 minutes

Totale tijd: 20 minutes

Aantal personen: 4

Aantal porties: 4

Snel te bereiden gerecht dat door de combinatie van Hoisinsaus en Chinese rijstwijn een aparte smaak krijgt.

Ingrediënten

  • 300 g broccoli (in roosjes)
  • 200 g peultjes (afgehaald)
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels Hoisinsaus
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn

Bereiding

  1. Kook broccoli en peultjes ongeveer 3 minuten in pan met ruim kokend water.
  2. In vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  3. In wok olie verhitten en knoflook 30 seconden bakken.
  4. Broccoli en peultjes erdoor scheppen en 1 minuut roerbakken.
  5. Hoisinsaus en Chinese rijstwijn toevoegen en alles nog ca. 3 minuten roerbakken.
  6. Op smaak brengen met zout en peper.

Notities

De Chinese rijstwijn is eventueel te vervangen door droge sherry

https://recepten.scheenen.nl/broccoli-en-peultjes-met-hoisinsaus/