Scheenen – Recepten & Zo

Bow Thai pasta met garnalen

Bow Thai pasta met garnalen

Aantal personen: 2

Snel te bereiden Bow Thai met garnalen. Voor deze pasta kan ook farfalle worden gebruikt

Ingrediënten

  • 3 grote tenen knoflook, platgeslagen
  • 2 eetlepels fijngesneden verse gember
  • 1 bosje verse koriander, fijn gehakt
  • 2 eetlepels geroosterde pinda’s
  • 1/2 theelepel gedroogde fijngehakte rode peper
  • 2 eetlepels arachide of zonnebloemolie
  • 250 gram vlinderpasta (farfalle)
  • 350 gram schoongemaakte en in de lengte doormidden gesneden gekookte garnalen
  • 4 lente-uitjes, in fijne ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels vers limoensap

Bereiding

  1. Pureer de knoflook en de gember in een blender. Voeg de koriander, de pinda’s en de rode peper toe. Voeg geleidelijk aan de olie toe. Breng op smaak met zout.
  2. Breng een pan met water en zout naar smaak aan de kook.
  3. Voeg de pasta toe en kook tot beetgaar.
  4. Leg de garnalen in een vergiet en giet de beetgare pasta af over de garnalen.
  5. Doe de pasta en de garnalen terug in de pan.
  6. Voeg de gemaakte saus toe en meng.
  7. Verdeel over twee borden en serveer.
https://recepten.scheenen.nl/bow-thai-pasta-met-garnalen/