Bang Bang kip
Bang Bang kip
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 theelepel zout
- 30 gram cellofaanmie
- 1 theelepel donkere sesamolie
- 250 gram gekookte kip, gesnipperd
- 2 lente-uitjes, alleen het groene gedeelte, in dunne plakjes gesneden
- 60 gram pindakaas
- 1 theelepel sojasaus
- 1,5 eetlepel suiker
- 2 theelepels Chinese zwarte rijstazijn
- 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
- 1 eetlepel donkere sesamolie
- 1 lente-uitje, fijngehakt
- 1 eetlepel gember, fijngehakt
- 1 theelepel chilisaus
- 2,5 eetlepel kippenbouillon
- of
- 0.25 theelepel Szechuan peperkorrels
- 3 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 0.5 theelepel chilisaus
- 3 eetlepels tahin
- 2 eetlepels donkere sesamolie
- 2,5 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn
- 1 eetlepel Chinese zwarte rijstazijn
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepels kippenbouillon
Pindasaus:
Sesamsaus:
Bereiding
- Halveer de komkommer overlangs en verwijder de zaadlijsten. Snijd elke helft in drie stukken en snijd elk stuk overlangs in stukken van ongeveer 5 centimeter. Doe de komkommer in een kom, voeg zout toe en laat 20 minuten staan.
- Pureer pindakaas, sojasaus, suiker, azijn, rijstwijn, sesamolie, lente-ui, gember, chilisaus en bouillon in een blender. Voeg zo nodig water toe. Schenk de saus in een schaaltje.
- Doe de peperkorrels in een koeken pan en rooster ze 7-8 minuten op matig vuur. laat de peperkorrels een beetje afkoelen en maal ze tot poeder.
- Pureer knoflook, gember, chilisaus, tahin, sesamolie, sojasaus, rijstwijn, azijn, suiker en bouillon in en blender. Roer de gemalen peper erdoor.
- Schenk de saus in een schaaltje.
- Week de mie 10 minuten in heet water, laat uitlekken en snij in stukken van ongeveer 10 centimeter. Blancheer de mie 3 minuten in kokend water, spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Meng de mie met sesamolie en doe over op een bord.
- Leg de komkommer en de kip er op.
- Schenk de saus er over en garneer met de lente-ui.
Pindasaus:
Sesamsaus:
Mie:
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl