Scheenen – Recepten & Zo

Aziatische kip salade

Aziatische kip salade

Voorbereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd: 20 minutes

Totale tijd: 35 minutes

Aantal porties: 6

Een prima salade om een restje overgebleven kip mee weg te werken. De Chinese noodles die worden gebruikt zijn zogenaamde cellofaan noodles. Ze zijn verkrijgbaar in gedroogde vorm in de betere toko.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels lichte soja saus
  • 1 eetlepel sesamolie (optioneel)
  • 100 ml. olie
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 pak gedroogde rijst noodles
  • 1 krop ijsbergsla - gewassen, gedroogd en gesneden
  • 4 kipfilets, gekookt en in kleine reepjes gesneden
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd

Bereiding

  1. Maak de dressing ruim van de voren aan door de bruine suiker, sojasaus, sesamolie,olie en rijstazijn te mengen in een kom.
  2. Bereid de noodles door een paar eetlepels olie te verhitten in een wok en er dan beetje bij beetje de noodles aan toe te voegen.Ze zullen opzwellen dus doe dit voorzichtig. Als ze zijn opgezwollen verwijder je ze uit de wok en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Vergewis je ervan dat ze lang genoeg zijn gewokt anders heb je straks het gevoel dat je naalden aan het eten bent. Voeg de bereide noodles toe aan het salade mengsel.
  3. Meng in een grote kom de ijsbergsla, gekookte en fijngesneden kip,lente-ui en de geroosterde sesamzaadjes. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen in de koelkast en voeg net voor het opdienen de gekookte rijstnoodles toe.
  4. Serveer de dressing er los bij maar je kan ook de dressing er onder door mengen en dan direct serveren.
https://recepten.scheenen.nl/aziatische-kip-salade/