Scheenen – Recepten & Zo

Au Larm – Pittige Chinese stoofschotel van rundvlees

Au Larm – Pittige Chinese stoofschotel van rundvlees

Voorbereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd: 3 hours

Aantal personen: 4

Aantal porties: 4

Au Larm – Pittige Chinese stoofschotel van rundvlees

Ingrediënten

  • 1000 gr riblappen
  • 2 uien
  • 15 cm gember
  • 11 teentjes knoflook
  • 3 stukjes gedroogde mandarijnenschil
  • 3 steranijs
  • 2 theel szechuan peperkorrels
  • 2 theel peperkorrels
  • 4 eetlepels rijstwijn
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 10 eetlepels donkere sojasaus
  • 3 eetlepsl olie
  • water

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Schep het vlees in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat.
  3. Snijd de uien in vieren en de gember in 12 plakjes. Voeg deze toe aan het vlees samen met 4 tenen knoflook, de mandarijnenschillen en de steranijs en laat dit zachtjes 2 uur sudderen.
  4. Hak de overige knoflook fijn.
  5. Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook met de pepers gedurende 1 minuut. Voeg dan de sojasaus, de hoisinsaus en de rijstwijn toe en laat dit 2 minuten sudderen. Voeg dit bij het vlees en laat het geheel nog 1 uur zachtjes sudderen en serveer.
https://recepten.scheenen.nl/au-larm-pittige-chinese-stoofschotel-van-rundvlees/