Au Larm – Pittige Chinese stoofschotel van rundvlees
Au Larm – Pittige Chinese stoofschotel van rundvlees
Ingrediënten
- 1000 gr riblappen
- 2 uien
- 15 cm gember
- 11 teentjes knoflook
- 3 stukjes gedroogde mandarijnenschil
- 3 steranijs
- 2 theel szechuan peperkorrels
- 2 theel peperkorrels
- 4 eetlepels rijstwijn
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 10 eetlepels donkere sojasaus
- 3 eetlepsl olie
- water
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Schep het vlees in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat.
- Snijd de uien in vieren en de gember in 12 plakjes. Voeg deze toe aan het vlees samen met 4 tenen knoflook, de mandarijnenschillen en de steranijs en laat dit zachtjes 2 uur sudderen.
- Hak de overige knoflook fijn.
- Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook met de pepers gedurende 1 minuut. Voeg dan de sojasaus, de hoisinsaus en de rijstwijn toe en laat dit 2 minuten sudderen. Voeg dit bij het vlees en laat het geheel nog 1 uur zachtjes sudderen en serveer.
Copyright 2017, scheenen - Recepten & Zo - https://recepten.scheenen.nl