Scheenen – Recepten & Zo

Asperges – Shandong style

Asperges – Shandong style

Aantal personen: 4-6

Asperges – Shandong style

Dit gerecht kan met zowel groene als witte asperges worden gemaakt. De asperges worden op kamertemperatuur geserveerd en gegeten.

Ingrediënten

  • 500 gram asperges, geschild en diagonaal in stukjes van 5 cm gesneden
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • Een paar druppels chili olie
  • 1 theelepel geroosterde witte sesamzaadjes

Bereiding

  1. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de asperges ongeveer 90 seconden.
  2. Giet de asperges af in een schaal met ijskoud water en laat ze een paar minuten afkoelen.
  3. Dep de asperges met keukenpapier droog.
  4. Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en de chili olie.
  5. Voeg de asperges toe en meng goed.
  6. Leg de asperges op een serveerschaal en besprenkel deze met de geroosterde sesamzaadjes.
https://recepten.scheenen.nl/asperges-shandong-style/