Scheenen – Recepten & Zo

Ajam Pangang Pedis

Ajam Pangang Pedis

Bereidingstijd: 

Kooktijd: 

Totale tijd: 

Aantal personen: 4

Pittig Indonesisch gerecht met kip dat snel is te bereiden.
Ingrediënten
  • 1 kip voor 4 personen of kipfilet
  • 7 à 8 sjalotjes of 1 à 2 uien
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • ½ eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels citroensap
Instructies
  1. De sjalotjes of uien raspen, de grove stukjes heel fijn snijden.
  2. Ook de knoflook raspen of heel fijn maken.
  3. Van een gewone groenterasp het fijnste gedeelte gebruiken.
  4. Meng dit papje van uien en knoflook met de sambal oelek, zout, ketjap en citroensap.
  5. De kipfilet of stukken kip met dit mengsel (de boemboe) goed inwrijven en minstens een uur laten staan, langer mag ook, dan kan de boemboe er goed intrekken.
  6. Daarna in de oven of aan het spit gaar roosteren. Om uitdrogen van de kip tijdens het roosteren te voorkomen, kunt U een klein beetje sla- of olijfolie in de boemboe doen.